Žiadne obaly – značenie priamo na bagetu, chlieb, jablko alebo napríklad melón … CO2 laser je v potravinárskom priemysle stále obľúbenejší. Prečo? Značenie laserom má hneď niekoľko výhod.

  • Značenie je teoreticky aj prakticky nezmazateľné, pretože laser odstraňuje z povrchu danej potraviny farbu.
  • Dá sa s ním vyznačiť prakticky čokoľvek – kód, číslo šarže, logo, popis a samozrejme dátum spotreby.
  • Odpadajú náklady na ďalší spotrebný materiál.
  • Prevádzkové náklady technológie sú vcelku nízke..

Samotný nápis, značka alebo údaje nijako neovplyvňujú chuť, vôňu ani trvanlivosť produktu. Nie je preto náhoda, že má laserové značenie potravín najväčší ohlas v oblasti ekologického poľnohospodárstva. Autentická plná chuť je jednou z popredných vlastností biopotravín.

„Eko“ priemyselné značenie

Zelené zmýšľanie sa navyše premieta aj do prístupu k odpadom. U väčšiny zeleniny a ovocia fakticky neexistuje dôvod, prečo by mali byť prevážané a distribuované v plastových obaloch. Gravírovanie vytláča z procesu značenia i etikety. Laserová technológia tak chráni prírodu hneď dvojakým spôsobom. Nepotrebuje žiadny ďalší materiál a je energeticky nenáročná.

Aj keď je počiatočná investícia pri kúpe laseru vysoká, priame značenie potravín môžeme jednoznačne považovať za ekologickejšiu a úspornejšiu cestu.

Riešite aktuálne priemyselné značenie? Radi Vám poradíme nielen so značení potravín, ale aj akýchkoľvek iných produktov. Kontaktujte nás.

 
 
HOMEKONTAKTCHCEM PORADIŤ